Odbrojavamo do početka:
9.00 - 9.30 Kafa dobrodošlice
9.30 Otvaranje konferencije
Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade
Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Grada Novog Sada
Nj.E. Tomáš Kuchta, ambasador Republike Češke u Srbiji
10.00 - 11.00 / Panel br. 1
Food Around the Europe
Brendiranje destinacija i država kroz gastronomiju
Učesnici:
NJ.E. Gordan Bakota, ambasador Hrvatske u Srbiji
Nj.E. Constantinos Eliades, ambasador Republike Kipar u Srbiji
Andrzej Kindziuk, otpravnik poslova ambasade Poljske u Srbiji
Nj.E. Dr. Oana-Cristina Popa, ambasadorka Rumunije u Srbiji
Nj.E. Tomáš Kuchta, ambasador Republike Češke u Srbiji
Roman Weixler, zamenik ambasadora Slovenije
Moderator: Robert Čoban, Color Press Grupa
11.00 - 12.00 / Panel br. 2
Food Around the World
Brendiranje destinacija i država kroz gastronomiju
Učesnici:
Nj.E. Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji
Nj.E. Subrata Bhattacharjee, ambasador Indije
Nj.E. Alona Fisher-Kamm, ambasadorka Izraela u Beogradu
Nj.E. Amr Aljowaily, Ambasador Egipta u Srbiji
Nj.E. Marco Antonio Garcia Blanco, ambasador Meksika u Srbiji
Moderator: Danijel Koletić, Apriori World, Zagreb
12.00 - 12.30 / Coffee Break
12.30 - 13.00 / Case Study 1
Ja pijem mleko
Predavač: Ivan Zorić, tehnolog i menadžer za razvoj novih proizvoda kompanije "Imlek"
Moderator: Olivera Stefanović Stanković, novinar i direktor PR agencije "PROGLAS"
13.00 - 13.30 / Case Study 2
Održiv uzgoj pirinča za održivu budućnost
Predavač:
Biljana Skaro
Brand Manager Pet Care & Food BE
Mars Multisales Baltics Balkan Adriatic
13.30 - 14.00 Fancy Food Show, New York: Godinu dana posle
Iskustva mladih proizvođača hrane
"Ekološki održiv jelovnik"
Branislav Sekulić, "Vrtlari", Kucura, Mali Iđoš
Marija Radojičić, "Friški jazački", selo Jazak, Vrdnik
Mina Ranković, poljoprivredni proizvođač, selo Prijevor, Čačak
Moderator: Ivana Rajinac
14.00 - 15.00 / Lunch Break
15.00 - 16.00 / Panel br. 3
Zvezdano nebo nad Srbijom
Da li će do 2020. Srbija dobiti restoran sa zvezdicom ili preporukom Mišelina?
Šta će to značiti za gastronomiju i turizam Srbije? Šta je uopšte Mišelin sistem, po kojim kriterijumima se dobija preporuka ili zvezda?
Panel u kom će govoriti predstavnici restorana koji pretenduju da budu prvi u ovoj kategoriji, kuvari, predstavnici ministarstava i turističke privrede
Moderator: Aleksandar Đuričić, novinar i pisac, Beograd
Učesnici:
Filip Ćirić, Restorani Homa i Homa Bistro, Beograd
Nikola Narančić, Restorani Salon 5 i Salon 1905, Beograd
Goran Kovačević, Viceroy Kopaonik
Guillaume Iskandar, Restoran Langust
Dr Georgi Genov, direktor poslovnog udruženja HORES, Beograd
16.00 - 17.00 / Panel br. 4
Travel and Food Blogers like Rising Stars
Moderator: Milan Vučićević, Marketing stručnjak, Beograd
Učesnici:
Bojana Kostić, Taste of Fashion, bloger
Filip Milosavljević, Celi Svet, Jungle Travel
Mila Vujisić, Milas’s Homemade food blog Ivanović Aleksandra, Ukus Beograda
Food Portal / Blog
Tijana Ivković, Pivokosa youtube kanal
Nevena Zelunka Cvijetić, blog "Hleb i Lale"
Miodrag Ilić, glavni urednik portala “Recepti i Kuvar online”
Bojana Stefanović, glumica i gastro blogerka
17.00 - 17.30 / Case Study br. 3
Čitanje vinskih etiketa
Predavač: Ljubica Radan, predsednica Vinske Akedemije Srbije
17.30 - 18.30 / Panel br. 5
Raise a Glass to Craft Brewers
Panel proizvođača zanatskih piva uz degustaciju
Moderator: Dejan Smiljanić, predsednik udruženja Malih nezavisnih pivara Srbije, Beograd
Učesnici:
Neven Milić, KABINET Brewery, Beograd
Vladan Vulićević, SINDIKAT Brewery, Beograd
Olivera Laoj, Krugher und Brent Pivara, Ritiševo Dragoljub Mitrović, The Black Turtle , Beograd
Ing. Petr Cejnar, "Pacov", Češka Republika
Aleksandar Biševac, Zbir pivara, Novi Sad
Nataša Ilić, TV lice