Danas je u novosadskom „Lazinom salašu“ potpisan ugovor povodom licencnog izdavanja časopisa „Jamie“ u Srbiji i Hrvatskoj. Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i Endi Heris, urednik britanskog izdanja magazina najpoznatije kulinarske zvezde, podelili su svoje utiske o lansiranju domaće verzije ovog časopisa i njegovom sadžaju.
„Magazin 'Jamie' nastao je pre šest godina i do sada se izdaje u osam zemalja, pa ćemo sa srpskim i hrvatskim izdanjima taj broj zaokružiti na deset država. Ono što je slično Džejmiju Oliveru i kuvarima sa vašeg podneblja jeste svojevrstan mediteranski stil kuvanja i način života – odlazak na pijace, potraga za uvek svežim namirnicima... Stoga sam siguran da će magazin 'Jamie' u Srbiji lako pronaći put do svojih čitalaca“, objasnio je Heris i dodao da se raduje degustaciji jela srpske i hrvatske kuhinje.
Na pitanje kome će na srpskom tržištu biti namenjeni recepti u časopisu „Jamie“, Robert Čoban je rekao da ciljnu grupu čine urbani muškarci i žene starosti od 20 do 40 godina, dodavši da će magazin biti štampan na recikliranoj ekološkoj hartiji. „Džejmi Oliver je nesumnjivo veliko ime u svetu kulinarstva, a i šire, ali nećemo se oslanjati samo na to, već ćemo se truditi da recepte atraktivne za naše podneblje kombinujemo sa prepoznatljivošću njegovog brenda“, zaključio je Čoban.
Prvi broj časopisa „Jamie“ u prodaji će biti od oktobra.