Vaš browser nije u mogućnosti da pokrene ovaj Flash script.

Zahtevi:
- JavaScript mora biti omogućen u vašem browseru
- Morate imati instaliranu Flash podršku

press info

10. jun 2017

Moja Kravica Food Talk 2017. – Gastronomija obogaćuje i gradi identitet

Peta, najveća regionalna konferencija o hrani i vinu – Moja Kravica Food Talk 2017 –  održana je u petak, 9. juna u restoranu Beskraj, u Novom Sadu.

_ADR9301

Konferenciju je otvorio Ivan Đoković, Potpredsednik pokrajinske Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Imam veliko zadovoljstvo da vas pozdravim u ime Pokrajinske vlade i našeg resornog Sekretarijata za domen privrede i turizma. Gastronomija je nešto što obuhvata privredu i turizam, ali obuhvata i nadovezuje se na domene kulture, prirodnih nauka i šireg spektra društvenih nauka. Ona nije samo jedna fizička  biološka potreba, ona je umetnost. Ona obogaćuje kulturu i umetnost i ona boji i gradi identitet čitavih prostora, gradova i regiona. Osnovna atrakcija za privlačenje turista i stvaranje tog identiteta jesu hrana i vino. Naš strateški cilj delovanja, pored ostalih delatnosti, jeste i turizam, neotkrivena, sakrivena oblast u Vojvodini, a možemo da ponudimo tradicionalno gostoprimstvo, multikulturalnost. Hrana je ta koja nam daje mogućnost da kreiramo i stvaramo. Zato smo i uvideli značaj ove manifestacije i podržavamo je”, rekao je gospodin Đoković.

_ADR9355_ADR9394_ADR9504

Prvi panel bavio se zaštitom potrošača, a predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i različitih kompanija, složili su se da je edukacija potrošača značajan segment na kojem zajednički treba da se radi. Tokom drugog panela, naučili smo kakav može biti, ali i probali, zdrav ketering, zahvaljujući vlasnicima beogradskih i novosadskih restorana, blogera i uzgajivača.

_ADR9551_ADR9567_ADR9572_ADR9573_ADR9579_ADR9600_ADR9604

Žarko Jokanović, scenarista, glumac i pisac, Igor Todorović, modni kreator, Aleksandar Jovanović Meda, glumac, Vesna Čipčić, glumica, takmičili su se u VIP kvizu znanja, odgovarali na pitanja, zatvorenih očiju pogađali namirnice koje su bile ispred njih i tim u kojem su bili Igor i Aleksandar, odneo je pobedu.

_ADR9665

Predstavnici ExitaMikser Housea, Festivala uličnih svirača, CEBEFa, kompanije Ninamedia i Milan Mumin, muzičar, na panelu o hrani i događajima, složili su se da je potrebno brendirati, sortirati i promovisati srpsku kuhinju.

_ADR9641_ADR9648

Ivan Zorić, regionalni menadžer Imleka za razvoj novih proizvoda, govorio nam je o probioticima i između ostalog napomenuo:

“Probiotici su aktivne supstance koje poboljšavaju proces varenja. Probiotici su dominantna mikroflora kada se dete rodi. Tokom života taj broj pada i tih dobrih bakterija imamo oko 25% i to je minimum za funkcionisanje našeg stomaka. Zato su Balans + proizvodi idealni za svakodnevnu konzumaciju. Stomak nam je odraz otpornosti i zdravlja.

_ADR9775_ADR9831_ADR9797_ADR9805_ADR9809_ADR9813

Pred kraj konferencija degustirali smo bela vina Vinarije “Tikveš” koje je prezentovao Marko Stojaković, glavni enolog.

_ADR9951_ADR9916_ADR9946_ADR9869

Kao i svake godine, konferenciju je zatvorila još jedna degustacija vina, ovog puta posvećena srpskom penušavcu o kojem nam je govorio  Igor Luković, urednik magazina Vino&Fino

_ADR9401_ADR9404_ADR9413_ADR9414_ADR9422_ADR9425

Publici je bila veoma interesantna i prezentacija rusinske svadbe i nošnje koju mlada i mladoženja nose tokom te ceremonije, a prezentaciju je pripremio KUD ““Taras Ševčenko”.

_ADR9257 - Copy_ADR9260 - Copy_ADR9262 - Copy_ADR9266 - Copy

GOR_5473GOR_5464GOR_5459GOR_5346GOR_5343GOR_5514GOR_5479GOR_5478

U ovogodišnjoj Experience zoni pod platanima  – “DISCOVER THE FUTURE OF TASTE” – publika je probala  domaće specijalitete koje su pripremile domaćice iz Udruženja “Bač u srcu Bačke”, američki roštilj i picu pečenu na roštilju, specijalitete kompanija Imlek i Zlatiborac, kao i specijalitete domaćina, restorana Beskraj. Istovremeno se tradicionalno dešavala i likovna koloniji na travi, a ove slike će biti prodate na humanitarnoj onlajn aukciji.

_ADR0006 - Copy

Veče je ulepšao nastup benda DRUM ‘N’ ZEZ.

_ADR9448

Konferansije ovogodišnjeg “Moja kravica Food Talk-a” je Rada Đurić, novinarka i TV lice.

Generalni sponzor konferencije je Moja Kravica Kuhinjica, kompanije Imlek sa proizvodima sitan sir, pavlaka za kuvanje i slatka pavlaka

Prijatelji konferencije su: Zlatiborac, Jelen pivo, Tikveš, Black ‘n’ Easy kafa, Mg Mivela i voda Jana.

Konferenciju u organizaciji Color Media Communications i HBO Color Media Events su podržali  Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Udruženje za razvoj ruralnog i eko turizma Bač u srcu Bačke.

GOR_5318GOR_5500GOR_5375GOR_5296GOR_5362GOR_5363GOR_5330GOR_5461GOR_5334GOR_5338GOR_5474

GOR_5303GOR_5306GOR_5307GOR_5313GOR_5315GOR_5332GOR_5335GOR_5370GOR_5373

GOR_5413GOR_5425GOR_5428GOR_5429GOR_5430GOR_5438GOR_5509

GOR_5530GOR_5535GOR_5537